Ben ik weer!!

Het is alweer even geleden dat er een blog is verschenen over Sem, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal niks gebeurd is. Integendeel zelfs.
Een kleine greep uit de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Zo is Sem uit logeren geweest bij opa en oma Waag en bij tante Anja en oom Piet Jan, heeft hij zijn eerste dag alleen met papa achter de rug en begint Sem (op zijn eigen manier) te praten.

Maar laten we beginnen waar ik mijn laatste blog ben geëindigd namelijk… De Polderse Kermis. Als geboren en getogen Anna Paulownees (is dat een woord?) is de kermis een jaarlijkse traditie die je niet over mag slaan. Anne en ik hadden ook bedacht om in ieder geval 2 dagen heen te gaan (de zondag en de maandag).
Zondagmiddag was Sem een middagje bij opa en oma en waren papa en mama aan het genieten van het kermisvoetbal bij SV Kleine Sluis en na het nuttigen van een paar biertjes en leuke gesprekken met vrienden en bekenden kwam aan deze middag een einde (mede door de regen) en haalden we Sem weer op.

Maandagochtend gingen we al op tijd op pad om Sem weg te brengen. Hij ging vandaag uit logeren bij tante Anja en oom Piet Jan. Zij hadden aangeboden om tijdens de kermis op Sem te passen zodat wij samen naar de laatste dag van de kermis konden genieten (ondanks het slechte weer). Dus koffertje en knuffels mee en klaar om te gaan Nadat we Sem hadden afgezet en weer thuis waren was het toch wel erg stil in huis, best een aparte ervaring aangezien het voorheen dus altijd zo stil was in huis en nu ben je eigenlijk niks anders meer gewend.
De volgende ochtend haalden we Sem weer op bij zijn neefjes Twan en Duke en nichtje Mirte. Duke zorgde goed voor Sem en vermaakte hem ook even door een boekje voor te lezen. Eenmaal thuis viel onze kleine man weer als een blok in slaap.

Vanwege een bruiloft die Anne en ik hadden mocht Sem ook nog een nachtje bij opa en oma logeren en ook daar heeft Sem lekker geslapen (aan een stuk door). Thuis heeft hij daar nog weleens wat moeite mee en wordt hij soms nog wakker midden in de nacht. Vooraf maak je je daar toch een beetje druk om.

Na de kermis moest Anne weer beginnen met werken en viel ik het eerste weekend met m’n neus in de boter, namelijk lekker een weekend samen met Sem alleen. De hele dag dus een beetje spelen en leuke dingen doen. s’middags samen een rondje lopen en onze mannendag besloten met een cadeautje voor Sem.
Ik moet eerlijk bekennen dat er best veel bij komt kijken zo’n hele dag alleen. Maar ik heb me er goed doorheen geslagen maar was aan het eind van de dag wel gesloopt, maar het is het allemaal waard 😉
De 2e dag samen was wat minder, Sem was veel aan het huilen en had denk ik een beetje moeite met zichzelf, wilde niet slapen en had eigenlijk nergens zin in. Maar goed, ook die dagen horen erbij.

Wat Sem ook erg leuk vind en keihard om moet lachen is vliegen.Dus op je arm en dan door de kamer “vliegen” of in de lucht gegooid worden als hij de simpele variant zat is. In eerste instantie vond hij het alleen maar leuk als mama het deed. Als ik het deed dan keek hij me aan met een blik van. wat ben jij aan het doen. Uiteindelijk is dat ook weer goed gekomen.

Goed, nu wat meer recente ontwikkelingen. Er gebeurt natuurlijk heel veel in Sem zijn ontwikkeling. Wat ik vooral erg leuk vind is dat hij lekker eigenwijs wordt en echt een eigen wil krijgt. Als Sem echt ergens geen zin in heeft dan laat hij dat wel merken. De laatste tijd begint hij ook te brabbelen/praten op zijn eigen manier. Dat gebrabbel is echt grappig om te horen en hij verteld echt hele verhalen tegen iedereen die het horen wil en ik kan je verzekeren… het is de moeite waard.

Inmiddels is Sem alweer ruim 5 maanden en zijn we hard op weg naar het half jaar. Onvoorstelbaar hoe snel alles gaat, ik verbaas me daar soms weleens over.
Sem weegt 7565 gram en is 65 cm lang, het wordt dus alweer een heel mannetje.

Voor diegene die meer van Sem willen zien. Ik heb een fotopagina gemaakt waar per maand een aantal foto’s te zien zijn. Het is leuk om te zien hoe hij per maand veranderd.
De 2 fotoshoots die we hebben gedaan die staan ook online, maar op een aparte pagina. De fotoshoots zijn te vinden op de pagina “Sem fotoshoot

Vanaf nu zal ik proberen om weer elke 2 weken een blog te schrijven. Ik kan me goed voorstellen dat jullie de afgelopen weken met smart hebben zitten wachten op een nieuw blog.

Tot over 2 weken..!!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.