Even oefenen..

Eerder schreef ik een blog met als titel “Go see the doctor”. Nou, Sem heeft zijn eerste bezoek aan een echte dokter achter de rug. Omdat Sem last bleef houden van uitslag op zijn lichaam leek het ons verstandig om even langs de dokter te gaan. De huisarts bevestigde al wat we dachten, Sem heeft een soort eczeem en last van droge huid. Enige remedie om het op te lossen/te verminderen was lekker smeren met een zalfje. Met deze zalf wordt zijn eczeem minder en met de andere zalf blijft zijn huid lekker vet en droogt het minder snel uit.

“Even oefenen” is de titel van dit blog. Het leek me deze keer een toepassende titel omdat Sem de afgelopen 3 weken veel geoefend heeft, bijvoorbeeld op zijn buik liggen en zijn hoofd omhoog houden, spelen met papa en mama, maar ook alleen op bezoek bij opa en oma en natuurlijk nog veel meer. Wat dat meer dan is, dat is hieronder te lezen.

De afgelopen weken is er weer een hoop gebeurt en maken we weer allemaal nieuwe dingen mee met Sem. Zo zijn we afgelopen week begonnen met (fruit)hapjes als wortel, bloemkool, broccoli, appel en peer. En tot nu toe lijkt hij het allemaal wel lekker te vinden al moest hij wel even goed nadenken of broccoli wel echt iets voor hem was.

De eerste paar keren zat hij er ook helemaal onder, vooral omdat Sem denkt dat hij het met zijn handen nog even verder zijn mond in moet stoppen.
Onder het eten had Sem nog even bedacht om mij een hartverzakking te bezorgen, ik gaf hem een iets te groot hapje (denk ik) waar hij in stikte en even geen lucht kreeg en paars werd. Achteraf hoor en lees je dat het wel vaker voorkomt en het niets ergs is, maar ik schrok er behoorlijk van.

 

Ander hoogtepunt in zijn ontwikkeling is dat Sem zelf van zijn buik naar zijn rug rolde, niks bijzonders zou je zeggen want ieder kindje hoort het immers te kunnen, maar het is toch prachtig als je dat ziet. Vooral de blik van Sem was prachtig, je zag hem geschrokken om zich heen kijken en denken “wat gebeurde er nou weer”

Deze week werden we (vooral Anne) weer even met de neus op de feiten gedrukt dat het echte (werkende) leven weer gaat beginnen, want Sem mocht een halve dag gaan wennen bij de gastouder. Waar ik vooraf best een beetje zenuwachtig over was, was of Sem het wel leuk zou vinden. Nou, ik kan jullie vertellen, die ongerustheid werd al snel weggenomen door een Whatsapp van Yvette (de gastouder) met wat foto’s van Sem (erg leuk initiatief trouwens). Op de eerste foto die we kregen zagen we dat onze charmeur al een vriendin had gevonden. Later die ochtend volgde nog een foto waarop hij even naar huis belde dat alles goed ging en ik me niet druk hoefde te maken.

Donderdag gaat Sem nog een ochtendje wennen en in Augustus gaat hij 1 dag in de week naar de gastouder. In augustus gaat het werkende leven van Anne weer beginnen en zitten de maanden verlof erop. Overigens sluit ze het verlof wel goed af met de Polderse Kermis.

De komende dagen zal er ook een fotopagina op de site komen waar ik verschillende foto’s zal plaatsen van Sem.

Binnenkort weer een nieuwe update, dan over Sem zijn logeerpartij, zijn 2e dag bij de gastouder en nog veel meer.

Stay Tuned!!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.