Go see the doctor…

Vaak is mij gevraagd waarom ik een blog over Sem ben begonnen. Dat zal ik jullie uitleggen, dit heeft eigenlijk 2 redenen:

1. Ik vind het leuk om later een naslagwerk te hebben en over een paar jaar nog eens terug te lezen hoe wij het zelf allemaal hebben beleefd en hoe Sem zich heeft ontwikkeld.
2. Veel familie van mij woont hier niet in de buurt en is vaak niet in de gelegenheid om Sem vaak te zien. Op deze manier kunnen ze toch de ontwikkeling van Sem van dichtbij meemaken.

Naast bovenstaande redenen om dit blog te schrijven zijn ook de leuke en enthousiaste reacties van mensen (die ik soms zelf niet eens ken) erg leuk en maken mij alleen maar enthousiaster om met dit blog verder te gaan.

Afijn, nu de avonturen van Sem de afgelopen 1.5 a 2 weken. Allereerst het kippenhok (voor diegene die niet weten wie ik daarmee bedoel, zie mijn vorige blogpost), de dames en heer die deze middag op kraamvisite waren zorgden voor een gezellige bedoeling en ook Sem waren ze zeker niet vergeten (zie de foto rechtsonder). Ik als trotse vader kreeg de eer om de doos vol cadeautjes uit te pakken wat uiteindelijk resulteerde in een tafel vol kleertjes, boekjes, speelgoed, een hippe zwembroek en niet te vergeten, net zulke hippe All-Stars als zijn moeder altijd draagt. Echt heel leuk en nogmaals heel erg bedankt.

Inmiddels heeft Sem ook al een heus wagenpark verzameld zoals te zien op de foto linksboven. Een echte Spongebob Hotwheelz. een op afstand bestuurbare racewagen en een stoere buggy met balletjes in de velgen.
In de zelfde week werd Sem (en Anne) nog verrast door opa en oma Waag met een gloednieuwe “mamafiets” zodat we straks als Sem wat groter is lekker kunnen gaan fietsen met zijn drie├źn.

Nadat zijn trotse oom Pieter, Sem al had ingeschreven voor de Ajax KidsClub en al een keer stoer kledingsetje met bijpassende sneakers had gegeven kwam hij deze keer thuis met een eigen badjas voor Sem, erg leuk weer. Om het feest van de trotse ooms helemaal compleet te maken hadden Jos en Hans een eigen bestek-set voor Sem gekocht, daar gaat hij nog veel plezier aan beleven (en wij ook vrees ik).

[easy-image-collage id=397]

En dan 28 april, 10:50 uur. Het uur U is aangebroken. Sem gaat op voor zijn eerste inentingen. Eerst de standaard verplichtingen als wegen en meten.

Sem zijn bio so far:

Leeftijd: 7 weken
Gewicht: 4135 gram (Sem groeit echt hard, zelfs de spreekwoordelijke kolen schijnen er jaloers op te zijn)
Lengte: 54,5 cm

En dan… daar gaat de deur open.. de arts roept “Sem van Rijn” en je weet het zelf van vroeger, als ze je achternaam roepen dan staat er wat te gebeuren (althans zo werkt het bij ons thuis).
Eerst maar eens wat testjes, op zijn buik, op zijn zij en op zijn rug. Sem heeft echt nergens zin, alsof hij aanvoelde dat er wat ging gebeuren.

Nu was het echt tijd voor de prik. De arts pakte een spuit en daar zat een naald op daar werd ik zelf zo ongeveer bang van, gelukkig zei al “deze gebruik ik niet om te prikken hoor”. De naald die ze wel gebruikte maakte me nog bijkans misselijk, maar dat terzijde.
De eerste prik ging in Sem zijn rechterbeen, nou ze hebben geweten dat Sem aanwezig was, ik denk dat ze dat zelfs bij de plaatselijke supermarkt gehoord moeten hebben. De tweede ging in zijn linkerbeen en toen was het klaar. Ik vond het zo zielig voor hem en je kan er niks aan doen behalve troosten.

De rest van de dag heeft Sem heerlijk geslapen en leek weinig last te hebben van de twee prikken. Over vandaag zullen we het dan maar niet hebben, of dit dan met zijn prikken te maken heeft of met zijn ontwikkeling dat wachten we maar even af.
We merken wel dat Sem de laatste dagen wat meer om zich heen kijkt en zelfs al een keer gelachen heeft (op Koningsdag notabene). Hij maakt dus een goede ontwikkeling door en dat is natuurlijk niet niks.

Als gezin beginnen we ook steeds meer onze draai te vinden en zijn we al helemaal gewend aan de kleine boef.

Voor nu veel leesplezier…. en voordat ik het vergeet, het is nu mogelijk om je aan te melden voor de nieuwsbrief van zijn Sem zijn blog. Krijgen jullie het verhaal meteen per mail toegestuurd.

Tot volgende week!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Go see the doctor…”