I believe i can fly

Goodbye September (En de monsters)

In het vorige blog ben ik geëindigd met de vraag hoe we Sem van zijn “angst” voor de monsters op zijn kamer konden afhelpen. Door de vele tips die ik kreeg van jullie, variërend van een spray maken in een spuitbus tot het vangen van de monsters, hebben we Sem kunnen helpen. Elke avond doen we nu een rondje “monsters vangen”. Samen met papa of mama gaat Sem op monsterjacht, vangt ze en trekt ze aan hun staart of oren zijn kamer uit en gooit ze van de trap of beter nog, hij spoelt ze door de wc. Door van dit probleem een spelletje te maken vind hij het leuk en het is nog effectief ook want hij heeft er geen last meer van. Bedankt dus allemaal voor de goede tips.

Dan door met de maand september. We gaan alweer richting het einde van het jaar, en wat gaat de tijd snel. Dex begint Sem steeds meer als zijn grote broer te zien. Het is leuk om te zien dat ze steeds meer samen gaan spelen en dat Dex alles na gaat doen en na gaat praten wat Sem doet of zegt.
Zo bouwen ze bijna dagelijks een toren samen, daarbij gaat Sem dan op tafel staan (om de toren zo hoog mogelijk te maken) en Dex geeft dan alle blokjes aan die erop moeten.
Het toren bouwen is niet het enige wat ze samen doen, met de auto’s spelen, samen rondjes rennen om de tafel heen en samen dansen is zomaar een greep uit de dingen die ze samen doen.

Omdat ze steeds meer samen doen ben ik benieuwd hoe het gaat als ze per 1 november bij de nieuwe kinderopvang in aparte groepen zitten en dus niet meer bij elkaar. 
Nieuwe opvang zullen jullie denken? Helaas zijn we genoodzaakt om over te stappen naar een andere opvang. We waren op zoek naar een dag extra opvang en dat was niet mogelijk bij de huidige kinderopvang. Daarom zullen de mannen per 1 november naar Kappio gaan om daar lekker te ravotten met andere kindjes. Persoonlijk vind ik dat dan wel weer spannend maar ook dat zal wel op zijn pootjes terecht komen.

[supsystic-gallery id=3 position=center]

Ook in september hebben we weer leuke dingen gedaan met zijn allen en is Sem nog “op vakantie” geweest met oom Pieter en tante Nikita. Met zijn drieën zijn ze naar het zwembad geweest. En als we de foto’s en enthousiaste verhalen mogen geloven hebben ze het erg leuk gehad.
Terwijl Sem in het zwembad was zijn wij met Dex naar het strand geweest. Lekker rennen langs het water en schelpen zoeken. En aan het eind afsluiten met een stukje appeltaart en een lekkere beker warme chocolademelk.

Eind september dachten we op een ochtend laten we een dagje weg gaan met zijn vieren. Sem wilde graag weer naar een dierentuin. Zo gezegd zo gedaan! Deze keer geen Blijdorp maar Ouwehand Dierenpark in Rhenen. Dit dierenpark staat ook wel bekend om het park wat de pandaberen naar Nederland haalde en daar een gigantisch verblijf voor bouwde. 
Ik wilde deze beren weleens van dichtbij bekijken, omdat het toch speciaal is dat we zulke beesten in Nederland hebben. Achteraf vraag ik me af waarom ik die panda’s zo graag wilde zien. Beide panda’s voerden niks uit en lagen als een groot IKEA vloerkleed op een plateau. Ook het park viel verder wat tegen vergeleken met een Blijdorp bijvoorbeeld.

[supsystic-gallery id=4 position=center]

Naast alle leuke dingen die we doen zijn er ook weleens momenten dat het weleens niet zo leuk is. Zo heeft Sem weleens momenten dat hij zo boos is dat hij ons slaat, bijt of met spullen naar ons gooit en wat gepaard gaat met schreeuwen en huilen. Nu lees ik natuurlijk wel dat het “normaal” is dat een peuter dit gedrag vertoond en zijn eigen willetje wil doorduwen, maar ik vind het toch wel moeilijk hoor af en toe om mee om te gaan. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn zullen we maar zeggen.

Last but not least! Voordat we dit verhaal afsluiten is het leuk om te weten dat we voor Sem en Dex een eigen Instagram account hebben gemaakt. Daar zullen we wat meer foto’s plaatsen van hun avonturen dan dat we op onze eigen Instagram deden. De pagina heet thebrothersincrime. Leuk om te volgen dus! 

Goodbye September en we gaan op naar een mooie Oktober

Tot de volgende keer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *