Happy Holiday

De laatste week van jullie was het tijd voor vakantie met zijn vieren! Dit jaar geen Centerparcs zoals voorgaande jaren, in plaats daarvan maakten wij ons debuut bij Landal en wel in Het Hof van Saksen.
Vol goede moed stapten we op maandagmiddag in de auto en gingen we op weg naar het plaatsje Nooitgedacht. Nooit gedacht dat ik daar nog eens terecht zou komen. 
Na een reis van een kleine 2 uur kwamen we aan op het mooie park van Landal. Op het eerste oog zag het er al beter uit dan Centerparcs (spoiler alert!, in de praktijk bleek dit ook zo te zijn). Verder zal ik jullie de verhalen over het uitpakken, eten en slapen besparen 🙂 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”62″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Dinsdag was het de bedoeling, mits mooi weer, naar Wildlands in Emmen te gaan. Aangezien we het allebei erg leuk vinden om dierentuinen te bezoeken stond deze nog hoog op het lijstje “nog te bezoeken” 
Gelukkig waren de weergoden ons meer dan goed gezind en zo gingen we dinsdag op pad naar Emmen. 
En ik moet eerlijk bekennen, het park heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is echt een leuk en interactief park geworden. Ik heb vrijwel geen moment het gevoel gehad dat ik in een dierentuin rondliep. Je vind er bijna geen dieren in hokken, maar er lopen beesten op grote vlaktes en soms zelfs gewoon tussen de mensen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”61″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

En natuurlijk keken de mannen hun ogen uit zo tussen al die beestjes. In de vlindertuin ging Sem steeds stil staan in de hoop dat er een vlinder op zijn pet ging zitten (dit gebeurde een week eerder ook bij opa en oma thuis).
Sem heeft ook bijna de hele dag zelf gelopen in het park en liep steeds voor ons uit en had hele verhalen over wat hij zag. Mooi om te zien hoe hij zich vermaakte en hoe mooi hij het vond. Sem vertelde ook steeds tegen Dex wat hij zag en Dex zat zelf ook de hele tijd te wijzen naar dieren die hij zag en keek dan naar ons zo van “papa, mama, zie je dat?”
Uiteraard moest er aan het eind van de dag nog een souvenir worden gekocht voor thuis en kochten we voor de mannen allebei een slingeraap die je ergens aan kan hangen.

De volgende dag maar eens gekeken wat er nog meer te doen was op het park. We hadden gezien dat er een mooi zwembad was, een trampolinehal (met wel 16 trampolines!) en een hal van ballorig.
In de ochtend lekker in het zwembad gespeeld. Ik moet zeggen niet zo’n mooi zwembad als in Center Parcs, maar ach, geef de jongens wat om mee  te spelen en een paar glijbanen en het is prima. 
S’middags gingen we even naar de trampolines. Vooraf was ik benieuwd hoe ze het zouden vinden. In Center Parcs vond Sem er weinig aan, maar nu?? Nu ging hij helemaal los. Hij stond te springen als een gek, het zweet stond op zijn voorhoofd. Het zal niet lang meer duren voordat er bij ons ook zo’n gevaarte in de achtertuin staat.

Ander groot nieuws is dat Sem zindelijk is. Af en toe nog een klein ongelukje (maar dat hoort erbij). Maar hij geeft zelf eigenlijk aan als hij naar de wc moet en dat is echt super. Zo trots op onze grote vriend. 
Ook als we ergens heen gaan dan gaat het vrijwel altijd goed. En ook s’middags na zijn middagslaapje is hij altijd droog.
En zo ontwikkelen de mannen heel wat af. Sem begint ook steeds meer en beter te praten en kan echt hele verhalen vertellen. En ook Dex begint steeds meer woordjes de wereld in te slingeren, waarvan aap volgens mij zijn favoriete woordje is.

Al met al gaat het allemaal wel lekker zijn gangetje en hebben wij weinig te klagen. Waar het volgende verhaal over zal gaan weet ik nog niet, maar het zal ongetwijfeld weer een leuk verhaal zijn.
In ieder geval gaan we even op babybezoek en gaan Sem en Dex even bij hun kleine neefje kijken. Benieuwd hoe ze dat vinden zo’n baby.

Tot volgende keer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *