Het leven met corona

En dan zit je zomaar alweer een week of 8 in “quarantaine”. Het leven waarin je opeens niks meer mag, 5 dagen per week thuis moet werken en waarbij de kinderen niet meer naar school mochten. Een leven waarin je eigenlijk niet meer op bezoek mag bij opa en oma en we geen uitjes meer hebt naar bijvoorbeeld de dierentuin. Gelukkig konden we nog wel wat wandelen en fietsen in de buurt, want hele dagen binnen blijven is erg lastig.

Het duurde wel even voordat we onze draai hadden gevonden. Het was voor de jongens ook vreemd. Opeens was ik elke dag in huis, maar ook weer niet want ik moest ook werken en kon dan eigenlijk niet elke minuut aandacht aan ze geven terwijl ze dat wel wilden. Maar… we sloegen ons er goed doorheen.

Na een tijdje hadden we een goede balans gevonden tussen werk en leuke dingen doen in huis. En wat hebben we dingen gedaan die we anders niet vaak doen thuis. We hebben bijvoorbeeld:

– Koekjes gebakken
– Buiten gymen
– Taart gebakken
– Knutselwerkjes gemaakt
– Paaseieren zoeken

En toen duidelijk werd dat de scholen voorlopig dicht bleven werd er ook van ons verwacht dat we thuis les gingen geven en dat betekende dat we ook de knutselwerkjes moesten maken die de jongens op school zouden maken. En ik moet zeggen, het is ons gelukt. We hebben de meest mooie knutselwerken in elkaar weten te zetten.

Inmiddels zijn de mannen weer naar school (voor 2 dagen in de week). Gelukkig worden her en der de regels weer wat versoepeld en kunnen we weer vooruit kijken om leuke dingen te gaan doen. Want de jongens vragen nu ook al regelmatig wanneer ze weer naar de dierentuin mogen. En gelukkig gaan we komende woensdag weer naar Hoenderdaell. Nooit geweten dat ik daar zo naar uit zou kijken.

Blijf gezond allemaal en pas op elkaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *