Ik als vader…en meer

De tijd vliegt…Sem is alweer ruim 6 weken. Tijd om eens stil te staan bij hoe ik de eerste 6 weken weken heb ervaren als kersverse vader.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat Anne mij onder de douche vandaan riep met de boodschap “volgens mij zijn mijn vliezen gebroken”. Het eerste wat ik dacht was “Goeie grap zo om 6:45, maar dat is nog even te vroeg”. Waar ik dacht dat het grap was bleek het toch tamelijk serieus. En dan begint het hele circus, en dat circus gaat dan als volgt:

– Spullen pakken (gelukkig net de vluchttas klaargezet)
– Camera niet vergeten (om het onvergetelijke moment voor eeuwig vast te leggen)
– In de auto op weg naar het ziekenhuis
– Hysterische vrouw in de auto met het verzoek door te rijden (is natuurlijk niet helemaal waar, maar voor het verhaal wel leuk)
– Netjes melden bij een balie met de boodschap dat je komt bevallen
– Gedumpt worden in zo ongeveer de kleinste kamer van het Gemini (op de wc na dan)
– En maar wachten tot Sem zou komen

Bovenstaande is in het kort even hoe de voorbereiding verliep totdat Sem er echt was, er gebeurde natuurlijk nog veel meer maar die details zal ik jullie besparen.
De eerste 6 weken waren vooral wennen en veel dingen leren maar belangrijker nog…genieten!! En dat genieten doe ik nog elke dag. Het is zelfs al zo dat ik bij thuiskomst uit mijn werk eerst Sem gedag zeg en dan pas mijn vrouw… maar is dat zo raar, ik ben vast niet de enige die dat doet.
Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn want ook ik heb te maken gehad met de onvermijdelijke overvolle luiers (al probeer ik ze steeds te vermijden), spontaan plassende Sem of verrast worden met voeding wat er toch weer uit komt, het hoort er allemaal bij. Ook het hopeloze gevoel dat je hebt als hij constant huilt heb al ervaren. De laatste dagen heeft hij erg last van reflux en dan kan het huilen echt hartverscheurend zijn. Uiteindelijk lijkt het nu gelukkig weer beter te gaan nu we zijn voeding hebben verdikt en hij wat langer erover doet om zijn fles leeg te drinken.

Maar Sem kan ook heel tevreden zijn hoor zoals te zien op de foto’s.

[WRG id=343]

Afgelopen vrijdag moest Sem ter controle naar de kinderarts en deze vriendelijke mevrouw was erg tevreden over de ontwikkeling van Sem.
Sem is in 6 weken gegroeid qua lengte van 46 cm naar 53 cm en qua gewicht van 2590 gram naar 3680 gram. Dat hij flink gegroeid was wisten wij al aangezien we al nieuwe kleertjes moesten kopen omdat hij inmiddels uit maatje 44 was gegroeid.
Al met al doet onze vriend, ondanks dat hij te vroeg geboren is, het supergoed.

Deze week staat voornamelijk in het teken van kraamvisite, dat gaat een gezellig kippenhok worden (de collega’s van Anne komen namelijk op bezoek). Komende week krijgt Sem ook zijn eerste inentingen.
Volgend verslag zal dus gaan over de eerste ervaring met de injectienaald en natuurlijk over alle leuke cadeau’s die Sem al heeft gekregen de afgelopen weken.

Veel leesplezier!!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Ik als vader…en meer”