Kleine uitslover

Daaaaaaar zijn we weer!! Het is wederom alweer een maand geleden dat ik wat geschreven heb. Ondanks dat je zou zeggen dat ik nu alle tijd heb valt dat best wel tegen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik de afgelopen weken ook niet altijd zin had om wat te schrijven.

Het “mooie” van thuiszitten is dat je wel erg veel mee krijgt van de ontwikkeling van Sem en de vele tijd die je samen doorbrengt met elkaar is ook fantastisch.
In een eerder blog schreef ik dat Sem een zandbak gekregen heeft van zijn opa en oma. Sem stond al een paar dagen te trappelen om te spelen in zijn schildpad (deze vorm heeft zijn zandbak). Nadat ik de tuin weer netjes had gemaakt (onkruid wieden en tegels schoonspuiten) konden we de zandbak installeren. Toen het eindelijk mooi weer was zijn we als een speer naar het tuincentrum gereden en hebben we wat zakken zand gehaald zodat meneer lekker kon spelen in zijn zandbak. En een succes was het! Overall en laarzen aan, schepje, harkje, figuurtjes en een emmertje in de zandbak eng aan met die banaan. Volgens mij genoot hij er met volle teugen van en dat is dan weer mooi om te zien. Sem vond het zelfs zo leuk dat hij een paar hapjes zand nam (we hadden immers zandkoekjes gemaakt) maar ach, dat schuurt de maag heb ik geleerd.

Grappig om te zien is ook dat Sem alleen maar naar buiten wil, elke keer staat hij bij de deur te wachten of als er iemand naar buiten lijkt te gaan rent hij achter je aan om ook mee naar buiten te gaan. Meestal met zijn bal onder de arm en dan mee naar buiten om even een rondje te lopen of om te voetballen. En eerlijkheid gebied te zeggen dat het talent er al vroeg in zit, dat moet hij wel van zijn vader hebben, en als dat het geval is dan wordt het een hele grote 🙂

Afgelopen periode hebben we ook de fase meegemaakt dat Sem wat eenkennig is, als ik hem woensdagochtend bij de gastouder bracht en Sem gedag zei dan begon hij toch te huilen en wilde hij weer met mij mee. Uiteindelijk komt dat na een paar minuten weer goed en heeft meneer weer het hoogste woord. Ondanks dat Sem een van de jongste is bij de gastouder laat hij zich wel gelden. Een klein voorbeeld: 2 weken geleden kwam ik Sem ophalen, nadat ik al zijn spullen had verzameld die weer mee moesten naar huis zag ik Sem met een soepstengel in zijn hand zitten en triomfantelijk om zich heen kijken. Bleek dat hij die had afgepakt van een jongetje naast hem, die een kleine 1.5 jaar ouder is. Niet helemaal netjes natuurlijk, maar ook wel weer grappig. Opvoedkundig gezien mag je dat natuurlijk niet zeggen, maar stiekem was het wel grappig om te zien hoe dat ging. En mensen, wees gerust, Sem heeft die soepstengel weer netjes ingeleverd.

Onderstaand filmpje laat in een paar seconden zien wat voor praatjesmaker en toneelspeler Sem al is. Geniet er van 🙂

Tot slot nog wat nieuws over de komende kleine man, deze zit nog lekker warm en heeft nog geen zin om zijn gezicht te laten zien. Anne is inmiddels redelijk ongeduldig en bevalt liever gisteren dan vandaag.
Komende weken staan er vast weer hele mooie dingen op het programma… en voordat ik het vergeet…over 2 weken wordt Anne 30.. en heuglijk moment wat we zeker even gaan vieren..

Tot volgende keer.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Kleine uitslover”