Lawaaipapegaai

Lawaaipapegaaien

De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar een nieuw soort papegaai.
Om een goed onderzoek te doen en te bepalen wat voor papegaaien we nou precies in huis hebben heb ik een aantal dierentuinen bezocht, met dierenartsen gesproken, maar vooral met andere gezinnen ervaringen uitgewisseld. 

Vooral de ervaringen met andere gezinnen waren erg waardevol in mijn zoektocht naar de oorsprong van deze nieuwe papegaaiensoort. Want wat bleek, deze papegaaiensoort bleek in meerdere gezinnen te bestaan. Niet allemaal dezelfde vorm, maar wel met een ding gemeen….ze maakten allemaal een hoop lawaai.

En wij hebben ze ook. Ze gedragen zich afzonderlijk anders dan in groepsverband. Als individu hebben ze andere karaktereigenschappen dan wanneer ze in een groep samen komen. Dan smelten alle karaktereigenschappen samen tot 1 zeer druk en lawaaiig karakter (zie het als een Pokemon die evolueert).

Hieronder zijn onze 3 lawaaipapegaaien te zien. Sem is onze oudste lawaaipapegaai. Daarna komt Dex en Fos is onze laatste aanwinst in dit illustere trio.

Buiten groepsverband is Sem vooral erg druk met voetballen, buiten spelen en dingen buiten ondernemen. Daarnaast is hij druk met het behalen van zijn zwemdiploma en leert hij graag dingen op school. Is hij zeer behulpzaam en doet speelt hij graag na schooltijd met zijn bevriende “soortgenoten”. Ik kan jullie vertellen, hij heeft inmiddels een indrukwekkende groep “beste vrienden” verzameld.

Dex is de ietwat rustigere variant van de lawaaipapegaai. Hij is de creatieve van de 3. Bouwt met gemak uit zijn een heel K’nex bouwwerk in elkaar. Zijn creativiteit uit zich ook in de vele bouwwerken die hij maakt op school, en ook thuis staat de knutseldoos met grote regelmaat op tafel en vinden we aan het eind van de dag overal plakband, lijm en stukken papier. Dex is wat meer huiselijk en speelt wat minder buiten huis dan Sem dat doet. 

De laatste van het trio, Fos, is met recht een echte papegaai. Hij doet vooral alles na wat zijn broers doen. Gaat Sem buiten spelen dan wil Fos dat ook. Gaat Dex knutselen dan wil Fos dat ook. Zeggen zijn broers rare woorden, dat zegt Fos… nou ja, jullie raden het al. Fos is een graag geziene gast op het kinderdagverblijf. Speelt graag met iedereen en laat vooral heel erg trots zijn “nieuwe” fiets zien.

Hierboven lezen jullie hoe de lawaaipapegaai zich als individu gedraagt. Maar dan komt het…. op het moment dat deze drie samenkomen in een groep… zet dan je meubels stevig vast aan de muur, trek je regenpak aan en houd je zelf goed vast of ga met opgetrokken knieen onder tafel zitten. Want deze groep lawaaipapegaaien trekt met orkaankracht door hun omgeving. Hoe hiermee om te gaan is nog een grote uitdaging. Het beste is vaak om te wachten tot ze uitgeraasd zijn en zich weer opsplitsen en tijdelijk hun eigen ding gaan doen. 

Voor diegene die hier ook mee te maken hebben. Ik hoor graag jullie tips en trucs om met lawaaipapegaaien om te gaan 🙂

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *