Oh kom maar eens kijken…

Een kleine vier weken geleden is het alweer geleden dat ik wat over het leven van Sem heb verteld. Het wordt dus weer hoog tijd. Deze keer gaan we het hebben over keuvelen, kruipen, klimmen en klauteren, Sinterklaas en natuurlijk over het broertje wat Sem gaat krijgen.

De maand november begon voor Sem met zijn eerste Sint Maarten. Bij de gastouder had hij een mooie lampion gemaakt waarmee ze overdag langs de deuren gingen om allerlei soorten lekkernijen op te halen. Niet dat hij al begrijpt waar dit hele feest om draait, maar het is toch erg leuk dat hij hierbij was. Het opgehaalde snoep konden we natuurlijk niet bewaren totdat Sem oud genoeg is om dit op te kunnen eten, daarom hebben papa en mama voor deze ene keer zich opgeofferd om dit op te peuzelen 🙂

Een van de andere leuke dingen is dat Sem zelf heeft ontdekt hoe hij moet gaan staan en hoe hij zichzelf op kan trekken aan allerlei dingen die hij tegenkomt, denk aan zijn box, de tafel, hendels van de keukenkastjes etc. Naast het zelf gaan staan en optrekken heeft Sem ook het kruipen uitgevonden, al gaat dat nog niet van harte. Vooral veel geschreeuw en gebrul en al tijgerend komt hij dan wel op plaats van bestemming.

Eind november is de tijd dat de Goedheiligman weer in het land arriveert. Zo ook bij VWE, het bedrijf waar ik werk, daar kwam de Sint op een zaterdagmorgen ook aangewaaid. Ik kon zelf wegens omstandigheden niet van de partij zijn (de oplettende lezer ziet wel waarom), maar Anne en Sem waren gezellig van de partij. Ook hier vond Sem het allemaal prima, zo’n man met een rare witte baard en twee rare hulpjes. Zelfs toen Sem even met Zwarte Piet een rondje moest lopen vond hij het allemaal prima.

Uiteraard moest er natuurlijk ook Sinterklaas gevierd worden met familie. Als vanouds hadden we lootjes getrokken en daar om heen een gezellige avond gepland. Anne en ik hebben de hele dag in de keuken gestaan om lekkere hapjes te maken voor tijdens Sinterklaasavond. Ook dit was een erg geslaagde avond met allemaal leuke cadeaus

Het mooiste cadeau kregen wij echter meteen aan het begin van de avond. Omdat wij die week de 20 weken echo hadden bij de verloskundige en daar ook het geslacht van ons kindje konden zien. Deze keer hadden we er voor gekozen om het geslacht van de baby op een blaadje te laten schrijven,dit blaadje hebben we ingeleverd bij de bakker die er een overheerlijke taart van gemaakt, Uiteindelijk zouden we bij het aansnijden aan de vulling kunnen zien of het een jongetje of een meisje zou worden. De meeste van jullie weten het inmiddels al wat het wordt, maar bij deze nog een keer… Met trots kunnen wij vertellen dat Sem een broertje krijgt.

Als afsluiter nog wat statistieken die we bij het consultatiebureau kregen. Sem is met 9 maanden oud 9,440 kg en loopt daarmee iets voor op het gemiddelde. Hij meet ondertussen 72.5 cm en ook hier iets voor op het gemiddelde. Verder gaven ze aan dat hij lekker snel is met zijn ontwikkeling, maar dat wisten wij natuurlijk al 🙂

Al met al weer mooie maanden waar er weer veel gebeurt is in Sem zijn ontwikkeling. Komende weken op weg naar kerst en oud en nieuw en vast nog heel veel meer, want Sem ontdekt en leert elke dag wel nieuwe dingen lijkt wel.

Veel leesplezier!!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.