Peuterpuber en Babytalent

En toen was het alweer 6 maart. Exact 2 jaar nadat Sem 5 weken te vroeg geboren werd. En dat betekende feest! En zoals elk kind was ook Sem erg vroeg wakker van de zenuwen, het is natuurlijk niet zomaar iets dat je 2 jaar wordt. Klokslag 6 uur hoorde ik “papa, papa, papaaaaaaa” uit Sem zijn slaapkamer komen. Dus Sem maar uit zijn bed gehaald en bij ons op bed zijn cadeautjes gegeven.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”55″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Vorige week had Sem zijn eerste cadeau al gekregen, namelijk een groot bed. En dit bed heeft een klein wonder verricht. Tegenwoordig gaat hij gewoon lekker in zijn bed liggen en huilt hij niet meer als we weglopen bij zijn bed. Hij gaat prinsheerlijk liggen in zijn bed en we horen hem verder niet meer.

Omdat Sem helemaal gek is van boerderijdieren, hijskranen en autootjes bestond zijn verjaardagsbuit uit Duplo met een hijskraan, Duplo met dieren, Duplo met een brandweerkazerne, een ToetToet auto garage, een ToetToet auto racebaan, een wobbel. En om het feest helemaal compleet te maken hebben we een mooie taart met allerlei boerderijdieren laten maken en uiteraard mochten daar de twee kaarsjes niet op ontbreken.

Het cadeau wat wij overigens van Sem krijgen op zijn 2e verjaardag zijn alle streken, eigenwijsheid en dwarsheid die horen bij zijn leeftijd. Zoiets noemen ze ook wel peuterpuberstreken heb ik mij laten vertellen. Is niet altijd leuk, maar het hoort er wel bij. In het begin had ik er wel moeite mee om mee om te gaan, maar hier leer ik ook steeds beter mee om te gaan.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”56″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Natuurlijk mogen we ook onze kleinste vriend niet vergeten in dit verhaal. Dex gaat ook lekker zijn gangetje. Na een periode waarin Dex zichzelf overal aan optrekt vind hij het nu tijd voor de volgende fase, namelijk zelf stapjes gaan zetten. Uiteraard gaat dat met vallen en opstaan en de nodige bulten en blauwe plekken. 
Volgens het consultatiebureau kan Dex al dingen die eigenlijk horen bij een kindje van 15 maanden. Hij loopt dus lekker voor op schema. Dat talent zal hij wel van zijn vader hebben (geintje natuurlijk!) 

Ook trekken de jongens steeds vaker samen op en spelen ze steeds meer samen. Al hoor je nog steeds heel vaak “nee Des”! In dat geval heeft Dex iets gepakt waar Sem mee wil spelen of aan het spelen was of wat van Sem is of een andere reden, kortom, Dex mag best mee doen met spelen, zolang hij maar nergens aan zit. Gekheid natuurlijk want samen kunnen ze ook echt wel spelen en dat is echt superleuk om te zien.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”57″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Sinds 1 maart heb ik zelf ook weer een leuke baan gevonden bij Abovo in Hoorn. Lekker dichtbij huis en nog een erg leuke functie ook. Echter betekend dit wel weer even wennen aan een ander ritme voor zowel mij als de rest van het gezin. Maar het is weer leuk om thuis te komen en je ziet twee van die blije koppies bij de deur staan. 

Kortom, eigenlijk allemaal weer erg leuke dingen. Op naar het volgende verhaal welke de komende weken wel weer zal verschijnen.

Groetjes en tot snel

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.