Poepienees

Poepienees, poepienees, poepienees klinkt het al een paar weken bij ons door het huis. Zoals jullie wellicht zelf al bedacht hebben, moet er natuurlijk poepchinees staan. De afgelopen weken hebben we gemerkt dat Sem zijn woordenschat heeft uitgebreid met een aantal nieuwe woorden. In zijn taalkoffer zit naast poepienees ook jezemina (vrije vertaling van jeetjemina), en povverdikkie (beter bekend als potverdikkie). 
Ik vraag me toch af waar hij deze woorden opgedoken heeft, want thuis komen dit soort woorden vrijwel niet voor… Wellicht weten ze er bij Kappio meer van?!

[supsystic-gallery id=13 position=center]

De maand maart is ook de maand dat Sem alweer zijn 3e verjaardag vierde, en wat heeft hij een leuke dag gehad. Ook dit jaar hadden we weer een mooie taart voor Sem besteld, deze keer moest het een taart met dino’s worden, dus zo gezegd zo gedaan. 
En bij een verjaardag horen natuurlijk ook een heleboel cadeau’s. Van opa, oma, Jos, Hans en Pieter kreeg hij dozen vol met playmobil. en van papa en mama een doos met dino’s en als klapstuk een mooie nieuwe fiets.

En met die nieuwe fiets hebben we meteen een nieuwe uitdaging. Nu willen we Sem graag leren fietsen, maar daar heeft hij nog weinig tijd voor en zin in (en de fietsbel is ook erg interessant). Het trappen gaat ook een beetje zwaar, maar we proberen elke dag even te oefenen. Gelukkig komt het mooie weer eraan en kunnen we goed gaan oefenen met fietsen.

Op naar het volgende verhaal, waarin Dex zijn verjaardag vierde en waarin we het traditionele familieweekend vierde.

Tot volgende keer!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.