Pretletter

Het is inmiddels al ruim 4 weken geleden dat ik het laatste stukje over Sem heb getikt en ik kan me voorstellen dat jullie met de dag nieuwsgieriger worden hoe het met Sem gaat.

Laten we dit stukje beginnen met goed nieuws. Sem hoeft niet meer naar de kinderarts, deze was zo tevreden over zijn ontwikkeling dat ze hem niet meer hoefde te zien. Nu staan we er echt helemaal alleen voor.

De afgelopen 4 weken is er weer veel gebeurd en als ik er zo over nadenk dan gaat de ontwikkeling van Sem erg hard, heel erg bijzonder om dat van zo dichtbij te maken.
Het meeste wat opvalt in zijn ontwikkeling is dat hij groeit als kool. In mijn vorige blog vertelde ik daar al over,maar nu beginnen we het ook te merken qua kleding waar hij al uit begint te groeien. Naast het feit dat hij uit zijn kleding groeit merken we het ook aan zijn wieg, hier is hij inmiddels uit gegroeid en slaapt hij al in zijn grote mannen ledikant.

Dat hij zich ontwikkeld merken we niet alleen aan zijn groei, maar Sem krijgt al lekker een eigen wil en een eigen karakter. Zo kan hij behoorlijk ongeduldig en driftig worden als hij zijn fles niet krijgt (maar geef hem eens ongelijk, jullie zouden ook niet vrolijk zijn als je je eten niet krijgt als je honger hebt). Sem kan ook lekker boos kijken als hij bijvoorbeeld te vroeg wakker wordt gemaakt, maar in hetzelfde moment kan hij ook heerlijk naar je glimlachen.

[WRG id=447]
Al met al is Sem een echte pretletter en lacht hij lekker veel. En ik moet zeggen, het is een goed gevoel als je hem uit zijn bed haalt en hij lacht naar je, dat is een erg goed begin van de dag.

Inmiddels is Sem alweer 13 weken maar we zitten nog midden in de kraamvisites. Ooms, tantes, vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, broers, zussen en collega’s allemaal zijn ze de revue al gepasseerd. Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blogpost is Sem door iedereen erg verwend en overladen met cadeaus.

Van mijn collega’s heeft Sem bijvoorbeeld een hippe zwembroek gekregen en een bijpassende badjas met zijn naam erin geborduurd, superleuk. Dit setje komt straks van pas als we met zijn drie├źn een weekend naar Centerparcs gaan. Ja, jullie lezen het goed, de eerste gezinsvakantie is geboekt en wel in september.

Tijdens haar zwangerschapsverlof gaat Anne regelmatig nog regelmatig een bakkie doen op haar werk (want stiekem begint ze haar werk toch al te missen) en uiteraard moet Sem dan mee (veelal op verzoek van haar collega’s). Op onderstaande foto is wel te zien hoe dol de dames van Anne haar afdeling op Sem zijn. Niet alleen haar collega’s vinden zo’n klein mannetje erg leuk, ook bij de bewoners is Sem in goede aarde gevallen en vinden zij het ook erg leuk.

[easy-image-collage id=456]

Als laatste in dit blog nog een klein stukje over Sem zijn uitje naar oma. Op Moederdag had ik Anne verrast met een romantische high tea bij Wonders in Schagen en mocht Sem een middagje naar opa en oma.
Oma hartstikke blij dat ze mocht oppassen, ware het niet dat Sem bij aankomst als een blok in slaap viel en pas weer wakker werd toen wij hem weer kwamen halen. Onze komst werd door oma dan ook begroet met “zijn jullie er nu al”.

Afgelopen weekend ging Sem voor de herkansing, deze keer was hij lekker wakker toen we hem bij oma brachten. Wij gingen samen een dagje shoppen in Alkmaar. Toen wij Sem aan het eind van de middag kwamen halen lag hij lekker bij oma te slapen.Die liet zich geen tweede keer in de luren leggen door Sem, en gelijk heeft ze.

Volgende week is Sem alweer 3 maanden “oud” en zal ik weer een blog schrijven. Ook zal ik komende week mijn website wat verder aankleden met meer foto’s van Sem.

Veel leesplezier en tot volgende week.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Pretletter”