Ratjetoe

Deze keer beginnen we het blog eens met de belevenissen van Dex. Na wat “onrustige” weken begint Dex steeds meer zijn draai te vinden en heeft steeds meer plezier gedurende de dag. Mede door de hulp van de osteopaat, maar ook omdat hij natuurlijk gewoon wat ouder is.
Dex is steeds meer wakker (al weigert hij soms ook gewoon te slapen als dat moet) en lacht ook steeds meer naar ons.
Het spelen met allerlei speelgoed begint hij ook door te krijgen, regelmatig vliegen de balletjes, knuffeltjes en ander speelgoed door de box. Het bekende speelkleed (wat Sem ooit heeft gekregen van Anne haar collega’s) is weer onder het stof vandaan gehaald. De eerste keer dat Dex daar op lag was hij nog wat onwennig maar al snel probeerde hij de speeltjes die boven hem hingen te grijpen.
Wat er daarna gebeurde laat zich natuurlijk raden. Een typisch kenmerk van kinderen is dat ze altijd met elkaars speelgoed willen spelen. Dus… zo gezegd, zo gedaan en enkele minuten later lag Sem zelf op het speelkleed en zo ging Sem weer even “back to his roots” en was hij weer even dat kleine baby’tje van een jaar geleden.

Afgelopen week heeft Sem bij ons buurjongetje gespeeld, Ramon is iets ouder dan Sem maar volgens mij ging dat prima. Wij moesten hem zelfs gaan ophalen omdat het inmiddels etenstijd was en zelfs toen wilde hij helemaal niet mee naar huis. Erg leuk om te zien dat hij zich ook bij anderen vermaakt, en eigenlijk geen oog meer heeft voor papa en mama.

Uiteraard komt het onderwerp “op stap met Pieter & Nikita” ook weer aan bod. Elke week doen zij wel iets leuks met Sem. Deze keer op dierenbezoek bij Nikita thuis, waar ze zo ongeveer een kleine kinderboerderij hebben met hondjes, konijnen, katten en kippen (en volgens mij vergeet ik zelfs nog wat dieren).
Wat ook nog wel leuk is om te vermelden is het volgende, vandaag waren ze voor het eerst op stap met Dex en Sem samen. En soms komt het voor dat baby’tjes moeten huilen, zo ook deze keer. Omdat Dex niet stil werd belden ze even naar huis, of oma nog wat goede tips had om Dex stil te krijgen aangezien er geen “uit” knop op zat. Na wat tips en zelf nog wat dingen proberen was Dex weer stil en konden ze hun weg vervolgen.
Ik maak er nu een grapje van, maar ik heb zelf ook in hetzelfde schuitje gezeten. En zonder gekheid, ik vind het echt tof en erg leuk hoe ze met Sem en Dex omgaan en overal mee naar toe willen nemen.

En last but not least… Center Parcs!! Nog een keer op herhaling met zijn allen. Hetzelfde park, hetzelfde huisje en een persoon meer als vorige keer. En wat was het weer een gezellige boel zo met zijn allen bij elkaar. Vrijdag zo tegen het einde van de middag gearriveerd, de koffers uitgepakt en even uitrusten van de lange reis. Thuis hadden we al eten klaargemaakt voor op de BBQ. Omdat het niet al te mooi weer was moesten er gebakken worden onder de parasol en op wat plastic tafels. Later kwamen we erachter dat de combinatie hitte en plastic tafels niet zo goed samengaat. Dit resulteerde dan ook in een stuk weggesmolten tafel. Op de laatste dag hebben we de tafel maar netjes omgeruild met die van de buren, dat huisje stond immers toch leeg.
De volgende dag moest er natuurlijk gezwommen worden, Sem keek in het begin nog wat onwennig om zich heen maar al snel spetterde en trappelde hij er op los. Hij was zelfs zo mans genoeg om van de glijbaan te gaan.
Eigenlijk zou ik van Center Parcs een blog op zich kunnen schrijven zoveel leuke dingen als er gebeurt zijn. Ik zou nog regels door kunnen schrijven over het hilarische spel 30 seconds, over het leren hartenjagen over de vissen die gevangen zijn over het wisselende weer met de ene keer harde regen en dan weer felle zon. Maar deze keer laat ik het bij een klein stukje over deze korte vakantie.

Al met al een ratjetoe van onderwerpen en soms van de hak op de tak, maar dat mag best een keer vind ik :). Ik hoop dat jullie je weer vermaken met dit verhaal en tot de volgende keer.

High Five van “The Brothers in Crime”

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *