Sinter-Kerst & Nieuw

Laten we beginnen met al mijn lezers een gelukkig, mooi en liefdevol 2016 te wensen. Natuurlijk is het alweer halverwege januari en is het eigenlijk te laat om onze nieuwjaarswensen nog over te brengen, maar we doen het lekker toch. Een lekker rebels begin van het jaar 🙂

In het laatste blog schreef ik over het eerste Sinterklaasfeest van Sem. Na een erg gezellige avond waarin Sem goed verwend is met cadeaus is het tijd voor de volgende feestdagen, namelijk kerst.
Ik moet zeggen dat ik me vooraf wel een voorstelling had gemaakt hoe de eerste kerst met zijn drieën zou zijn, en ik moet eerlijk zeggen.. het heeft alle verwachtingen overtroffen. Het is toch een speciaal gevoel als je je gezin zo bij je hebt deze dagen.
Uit veiligheidsoverwegingen hebben we dit jaar geen grote kerstboom genomen, gezien het feit dat Sem overal aan zit en heen kruipt zullen jullie begrijpen waarom.

Onze kerst bestond voornamelijk uit heel veel lekker eten en drinken en samen zijn met familie. op kerstavond hebben Anne en ik ons weer uitgesloofd in de keuken en een heerlijk kerstdiner gemaakt voor mijn schoonfamilie plus aanhang, een erg gezellige avond.Uiteraard mag ook het ouderwets gourmetten niet ontbreken met kerst, dit deden we dus 1e kerstdag. Op deze avond moet Sem ook gedacht hebben “Ja doei, gisteren lag ik ook al op bed. Vanavond blijf ik er lekker bij en ga ik niet slapen. Dit resulteerde dus in het feit dat Sem ook lekker aan tafel zat met gourmetten, en geef hem eens ongelijk.

Vlak na de kerst wordt het dan vanzelf oud en nieuw, deze keer hebben we er voor gekozen om samen thuis te blijven omdat we vooraf niet wisten hoe Sem op vuurwerk zou reageren (aangezien hij bij het maandelijkse luchtalarm ook rechtop in bed zit). De hele dag waren de kanonslagen en de vuurpijlen in overvloed te horen, echter gaf Sem hier helemaal niks om, af en toe keek hij eens op als hij weer een knal hoorde en dacht, het zal allemaal wel.

Uiteindelijk om 24:00 uur werd hij heel even wakker om ons ook een mooi en gelukkig 2016 te wensen en is daarna weer lekker in slaap gevallen.

En dan 2016… wat zal dit jaar ons brengen voor moois. In ieder geval een broertje voor Sem en natuurlijk voor hem weer heel veel dingen om te ontdekken.
Zo begint Sem al een beetje te lopen en ons uit te dagen. Het woordje “nee” is vooral heel interessant. Als hij een keukenkast opentrekt en dan “nee” hoort dan zie je hem denken…wat als ik het nog een keer doe, en daarna nog een keer, en daarna nog een keer.. nou ja.. jullie weten hoe en hoevaak dit nog verder gaat.

Dat Sem een ondeugend barrel is daar komen we nu wel achter, en als hij straks gaat lopen dan wordt het er een om in de gaten te houden, dat is een ding wat zeker is.

Komende weken heb ik weer wat meer tijd om meer te schrijven en de website wat verder op te optimaliseren en wat mooier te maken.

Tot snel, groetjes van ons allemaal.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.