Sinterklaasstress… uhh pret!

Sinterklaas was weer in het land en dat kon je merken! Wekenlang worden de jongens overspoeld met Sinterklaas en zijn Pieten. Op school wordt er de nodige aandacht aan besteed en natuurlijk op tv ook in de vorm van o.a. het Sinterklaasjournaal.

Om alvast wat van de zenuwen omtrent het schoenzetten hebben we een kalender opgehangen en met Pieten stickers aangegeven op welke dag ze hun schoen mochten zetten. 
Dat ging eigenlijk prima. De eerste avond was Fos wat bangig en sliep slecht. Hij was bang voor Sinterklaas want die blafte steeds (hoe hij aan die informatie kwam, geen idee overigens). 

Regelmatig liepen de jongens hier in huis in hun Pietenpak en deden ze alsof ze pakjes rondbrachten en alsof ze over de daken liepen. Elke dag werd er een tekening gemaakt voor Sinterklaas en zijn Pieten en natuurlijk mocht het paard Ozosnel niet worden vergeten en werd een wortel of een appel (uiteraard wel steeds dezelfde) neergelegd.

En zo kwam 5 December steeds dichterbij en namen de zenuwen (en daarmee de drukte in huis) toe. Vele pakjes zijn de avonden daarvoor ingepakt en voorzien van de juiste naam. De jongens moesten eens weten hoeveel bloed, zweet en tranen “Sinterklaas” hierin gestoken heeft. 

Om pakjesavond toch een beetje leuk aan te kleden hebben we een video laten maken.  In deze video (een soort van Sinterklaasjournaal-achtig filmpje) kwamen verschillende foto’s van de jongens langs en natuurlijk deed Sinterklaas een speciaal woordje richting de jongens. 

Zo rond een uurtje of 14:30 was het tijd voor het jaarlijkse toneelstuk. Papa moest zogenaamd even wat drinken uit de garage halen. Uiteraard liep ik dan even langs de voordeur, drukte een keer of 10 op de bel en bonkte en paar keer op de deur en als je dan gegil hoorde binnen was het het toneelstuk geslaagd en kon ik weer achterom door de deur naar binnen. Uiteraard dan wel balen dat je net Sinterklaas had gemist.

Nadat Sinterklaas in de video had verteld dat de kadootjes ook dit jaar weer in de garage zijn verstopt kon het grote uitpakken beginnen. Geen van de jongens had geduld en alles moest zo snel mogelijk uitgepakt worden. En de buit was ook dit jaar weer groot. Ajax-shirts, K’nex, Nerf Guns, spelletjes en natuurlijk Lego. Wat zijn ze er blij mee. 

Nu Sinterklaas achter de rug is gaan we langzaamaan richting de Kerstdagen. Tuigen we vandaag de kerstboom op en kunnen we gaan aftellen richting de volgende Sinterklaas stress….uhh pret!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *