TaaaTuuuTaaaTuuu

Zaterdag 6 augustus, de klok heeft net de tijd van 15.30 gepasseerd. We lopen op de Ds.Pareaulaan in de buurt van het oude postkantoor. Deze datum en tijd als ook de plek waar het gebeurde zal nog wel even in mijn geheugen gegrift staan. Wat gebeurde er dan vragen jullie je nu vast af. Ik zal het kort uit de doeken doen.

IMG_20160811_190816

Sem was al een paar dagen niet erg lekker en had ook wel wat koorts, een combinatie van tandjes krijgen, oorpijn en gewoon niet fit. Dit euvel drukte we al met paracetamol. We waren smiddags nog even gaan wandelen en hadden nog wat boodschappen gedaan toen Sem opeens in zijn wagen in een soort van epileptische aanval terecht kwam. Hij zat stokstijf in zijn wagen en zijn ogen draaide heel raar weg. Geschrokken trok Anne hem uit zijn kinderwagen en in een redelijke blinde paniek probeerde ik de huisartsenpost te bellen (wat gewoon niet lukte). Uiteindelijk kreeg ik deze wel aan de lijn. Ondertussen zakte Sem steeds verder en hebben we de ambulance gebeld. Gelukkig begon Sem alweer wat bij te komen. De meneer van de alarmcentrale stelde me ook al vrij snel gerust en kon al vrij snel concluderen aan de hand van mijn verhaal dat Sem waarschijnlijk een koortsstuip heeft gehad. Dit gebeurt op het moment dat je koorts in een keer heel erg omhoog schiet en dat kan zijn lichaam dan niet aan. Op zo’n moment gaat je lichaam even op slot en reset zichzelf dan even. Uiteindelijk is dat niks ergs, maar het ziet er echt verschrikkelijk uit.

Nadat de ambulance met loeiende sirenes was gearriveerd en Sem door de ambulancemannen was nakeken zeiden zei ook dat het waarschijnlijk een koortsstuip is geweest. Toch even mee in de ambulance om in het ziekenhuis verder onderzoek te doen. Tegen de schrik heeft Sem nog een mooie beer gekregen in de ambulance. Na wat kleine onderzoeken in het ziekenhuis (waar ik inmiddels ook was gearriveerd) mocht Sem gelukkig weer mee naar huis.

En toen voIn het ziekenhuislgde de zondag. Waar het in eerste instantie weer de goede kant op leek te gaan, ging het tegen de middag weer wat minder. In de ochtend waren opa en oma even om een bakkie koffie (en om papa een beetje te ondersteunen). Tegen de middag viel Sem bij opa op schoot in slaap, toen ik hem oppakte voor zijn paracetamol was hij gloeiend heet (de thermometer wees uiteindelijk 40,8 graden aan). Weer de huisartsenpost gebeld en s’middags zaten we daar weer. Ik mag me gelukkig prijzen met de fantastische schoonouders die ik heb, ook deze zondag hebben ze ons weer super bijgestaan en geholpen waar het kon. Uiteindelijk is het allemaal weer goed gekomen met Sem en is hij weer het vrolijke en drukke mannetje zoals we hem kennen.

Maar na regen komt altijd weer zonneschijn, dus er zijn ook heel wat leuke dingen te vermelden. Wat te denken van het feit dat Dex het draaien, rollen en keren ontdekt heeft. Hij doet de hele dag niks anders, leg hem op zijn rug neer en binnen 3 seconden ligt hij weer op zijn buik.

Mooi om te zien ook dat Dex ook een lekker vrolijk mannetje is, loopt de hele dag te praten en te lachen om van alles en nog wat

Afgelopen weekend waren de mannen weer uit logeren bij opa en oma zodat Anne en ik ons eens flink konden bezatten (geintje natuurlijk) op Zandstock. Voor Dex was het de eerste keer uit logeren en prompt sliep hij gewoon de hele nacht door en werd keurig om 7.15 wakker.

IMG_20160812_174120

Dat kleine jongens groot worden blijkt maar weer eens. Afgelopen week zat Dex voor het eerst rechtop in de kinderwagen. Laten we het erop houden dat hij uit z’n bak is gegroeid en er gewoon klaar voor was om gewoon lekker naast zijn grote broer te zitten.

Al met al een verhaal met een lach en een traan. Maar uiteindelijk is alles weer goed gekomen.
Laten we bij deze met elkaar afspreken dat we vanaf nu gewoon weer leuke en goede verhalen gaan schrijven.

Tot volgende keer!!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “TaaaTuuuTaaaTuuu”