Kiekeboe

Trots!

En toen was 2017 alweer zo goed als voorbij. Een mooi moment om eens terug te kijken op dit jaar. Een jaar van vele hoogtepunten maar ook wel dieptepunten. We hebben wat stormen moeten overwinnen, het is niet altijd even leuk geweest, maar goed that’s life zeggen ze dan. En zo is het ook. Belangrijker is dat we er sterker uit komen en mooi stel zijn met zijn allen. 

Laat ik beginnen met het zeggen dat we onwijs trots zijn op Sem en Dex en de ontwikkeling die ze doormaken. Met name Sem heeft toch al wat te verduren gehad met al die koortsstuipen, bijbehorende ziekenhuis bezoeken en alle onderzoeken die daarmee gepaard gaan. En recentelijk nog een hersenonderzoek waarbij hij geen kick gaf en het allemaal maar onderging. Dat maakt je toch trots als ouder zijnde. En dan Dex die het ook allemaal van dichtbij meemaakt en er toch ook van slag van is wat er allemaal met zijn grote broer gebeurt. Ook hij maakt een mooie ontwikkeling door en begint ook steeds meer een eigen wil te krijgen.

[supsystic-gallery id=8 position=center]

2017 bracht ons ook een wisseling van kinderopvang. Waar Sem en Dex eerst naar een gastouder gingen hebben we besloten ze per november naar Kappio te brengen. Vanwege een dag extra opvang die wij nodig hadden en onze huidige opvang dit niet kon bieden. Waar ik vooraf nog wel een beetje twijfels had of ze het wel leuk zouden vinden werd die twijfel al snel weggenomen. Ten eerste omdat ze helemaal niet mee naar huis wilde de eerste dag en ten tweede omdat Sem hele verhalen had wat hij allemaal had gedaan. En nog steeds komen ze allebei vol verhalen thuis na een dag opvang, 
Met name Sem is lekker aan het vertellen over de hele dag, en in al die verhalen die hij verteld speelt juf Annemieke een grote rol. Zij heeft toch wel indruk gemaakt op Sem (de andere juffen ook hoor, maar toch minder ;-)).

[supsystic-gallery id=9 position=center]

Ook Dex begint steeds meer zijn draai te vinden op de opvang. Waar hij eerst nog wel moest huilen als wij weggingen gaat dat de laatste weken steeds beter, hij kijkt nog wel zielig maar dat is al snel over en is hij ook lekker aan het spelen, knutselen en ravotten de hele dag. 

2017 was ook het jaar van veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld gewoon lekker buitenspelen, Maar ook met zijn allen klimmen en klauteren in Monkeytown. Op vakantie naar het Hof van Saksen en daar een uitje hebben naar de nieuwe dierentuin in Emmen. Met zijn allen naar Sprookjeswonderland of naar Blijdorp en Ouwehands Dierenpark om de twee pandaberen te zien (wat uiteindelijk weinig bijzonder was). Samen met Dex naar het strand omdat Sem met Pieter en Nikita ging zwemmen. Of met zijn allen naar het strand en rennen in het water met het mooie weer. Thuis samen tekenen of kleien, racebanen maken, torens bouwen of puzzels maken. 
Het maakt niet uit wat we doen, als we maar plezier hebben en genieten van alle momenten samen.

[supsystic-gallery id=10 position=center]

2017 was ook een jaar van weer een miskraam. Het is lastig te beschrijven dat je graag een 3e kindje wilt en dat het dan weer niet lukt. Op zo’n moment zakt dan wel even de grond onder je voeten vandaan. Voor mij persoonlijk was dat wel even de druppel dat jaar. Na de vervelende en traumatische ervaring met Sem zijn koortsstuip, traumaheli, 2 ambulances en beademingsapparatuur die al klaarstond. Dat tezamen met nog wat andere vervelende dingen dit jaar zorgde er voor dat ik slecht sliep, vaak nachtmerries had en gewoon niet lekker in mijn vel zat. Uiteindelijk heb ik daar hulp voor gezocht en gaat het weer de goede kant op. Het is mooi om te zien dat er heel veel mensen begrip hebben voor je situatie en je graag willen helpen, zoals vrienden, familie en collega’s. Ik begrijp dat dit niet vanzelfsprekend is en ik ben iedereen daar dan ook heel dankbaar voor.

Maar 2017 is ook het jaar van toch weer zwanger worden en in 2018 ons derde kindje verwelkomen. Uiteindelijk is niks vanzelfsprekend in het leven en moet je gewoon trots zijn op wat je bereikt en doet met zijn allen.

[supsystic-gallery id=11 position=center]

Rest mij het om iedereen een mooi, gelukkig en liefdevol 2018 te wensen. Wees lief voor elkaar!

Groetjes, Sem, Dex, Cees en Anne

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *