Vakantie in eigen land

En daar gingen we! Op 1 juli vertrokken we zo rond de middag naar het Limburgse land. Eindbestemming “de Leistert” in Roggel. 
De jongens hadden eerst nog een ochtendje school waardoor wij de tijd hadden om de auto vol te laden. Om 12:00 kon de vakantie dan echt beginnen. 

Het eerste hoogtepunt van de vakantie stond na een klein half uur al op het programma, namelijk een lunchpauze bij de McDonalds. Wat zeg nou zelf, deze lange autorit kunnen we alleen volbrengen met een goede voedingsbodem. 

Tegen het eind van de middag waren we gearriveerd en nadat we alle spullen uitgepakt en op de juiste plek hebben gezet konden we het park kort gaan verkennen. En na een kleine ronde over het park was het alweer bijna tijd om te eten en zat de eerste dag er alweer op.

En wat doe je als je op een vakantiepark bent? Juist, zwemmen! En daar was meteen de eerste uitdaging. Vanwege Corona mocht er per tijdsvak maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Hiervoor moest je elke dag om 9:00 uur bij de receptie een kaartje halen. En je raad het waarschijnlijk al…. we waren niet de enige. Afijn, uiteindelijk aangesloten achter aan de rij en uiteindelijk wel kaartjes kunnen krijgen voor het door ons gewenste tijdsvak. 

Dus terug naar huisje om om te kleden, want dat mocht niet in het zwembad zelf. Nadat iedereen in de zwemkleding gehesen was gingen we weer op pad naar het zwembad. Vooraf vroegen we onszelf wel af hoe dat nou zou gaan met al die regels. Nou….. die vraag werd snel beantwoord. Toen de deuren opengingen was vrijwel iedereen de 1.5 meter maatregel alweer vergeten en probeerde iedereen een zo goed mogelijk plekje aan het zwembad te bemachtigen. 

Uiteindelijk hebben we ruim een uur lekker kunnen zwemmen en ons kunnen vermaken in het zwembad. Maar verder die week hebben we eigenlijk niet gezwommen. Mede omdat het erg druk was in het zwembad, maar ook omdat we geen zin hadden elke dag zo vroeg in de rij te staan.

De rest van dagen hebben we gevuld met spelletjes doen, voetballen buiten, spelen met de waterpistolen en naar de verschillende speeltuinen die het park rijk waren. 

Maar natuurlijk gingen we ook dagjes weg. Op Instagram hadden we gezien dat er in de buurt een speelboerderij was. Dit was eigenlijk een groot stuk land waar iemand speeltoestellen, zandbakken, een waterspeelplaats, een stormbaan en een grote skelterbaan heeft gemaakt. De jongens konden hier naar hartelust hun gang gaan want ze konden nergens het park af en ze waren altijd in het zicht. Deze leuke ochtend hebben we afgesloten met een skelterrace waarvan je het resultaat in het filmpje hierboven kunt bekijken. 

Wat mag er echt niet ontbreken als je op een camping/vakantiepark bent?! Midgetgolf natuurlijk!! Dus dat deden we dan ook. Gelukkig hadden de mannen er ook erg veel geduld voor. De stick veranderde langzaam van een golfstick naar een stok om mee te prikken naar een niets ontziend waarmee alles kapot gemaakt kon worden…Geintje natuurlijk, maar het geeft een beetje de concentratieboog aan waarmee we te maken hadden. Maar ze vonden het leuk en daar gaat het tenslotte om.

En voor je het weet is zo’n weekje vakantie alweer voorbij. Als afsluiter van de vakantie hadden we nog een uitje gepland, namelijk een ochtend naar Mattel Play. Mattel is o.a. bekend van Bob de Bouwer en Brandweerman Sam. In deze hal zijn er verschillende ruimtes ingericht voor Bob de Bouwer, Brandweerman Sam en Thomas de Trein. Hier konden de kinderen overal op klimmen, dingen bouwen, rijden met een trein en ga zo maar door. Een ideale afsluiter van de vakantie. Na een ochtend vol plezier, klimmen en klauteren gingen we weer op weg naar Breezand en zat onze vakantie erop. 

Al met al een erg leuke vakantie, ondanks de beperkingen die her en der waren door Corona. Inmiddels is de zomervakantie alweer halverwege en hebben we al veel andere leuke dingen gedaan. Volgende keer waarschijnlijk weer een mix van verhalen!

Veel leesplezier en tot volgende keer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *