Vakantiepret

Vakantie!! Uiteindelijk ontkwamen ook wij er niet aan. Waar we eerst zaten te twijfelen of wel of niet zouden gaan, want papa net een nieuwe baan, vliegen met 2 kleine kinderen, hakten we de knoop door en gingen we toch met zijn allen lekker naar de zon.

Weken van voorbereiding ging hier aan vooraf, want met 2 kleine kindjes op vakantie gaan dat doe je namelijk niet zomaar. Hiervoor wordt een kleine verhuizing in gang gezet, want er moet van alles mee natuurlijk. Ik zal jullie het boodschappenlijstje besparen maar neem van mij aan dat het heul heul veel was.

18 oktober 2016 was het zover en zo ergens rond de middag meldden wij ons keurig netjes op Schiphol om te vertrekken naar Turkije, naar Lara wel te verstaan.
Vanaf moment 1 keek Sem zijn ogen uit, overal zag hij vliegtuigen en karren, heel veel karren. Na een klein uurtje vliegtuigen en karren kijken mochten we aan boord van het vliegtuig. Waar ik eerst opzag tegen het vliegen met 2 kleine kinderen viel het alles mee en waren de 3 uurtjes eigenlijk zo om.

Na een korte busrit kwamen we aan bij ons resort, het Delphin Diva Premiere. Het was inmiddels al aardig laat, dus na een snelle maaltijd meteen ons bed opgezocht om de volgende dag fris en fruitig plaats te kunnen nemen in de zon en aan het zwembad.
En zo geschiedde, de eerste echte dag van de vakantie kon beginnen. Uiteraard eerst lekker ontbijten en daarna handdoeken halen, plekje zoeken en plonsen maar. Nou dat plonsen hebben we geweten, jongens wat was het water koud (het water was 21 graden, maar ja als de buitentemperatuur 31 is).
Voor Sem maar even een emmertje, schepje, zeefje en harkje gekocht zodat hij zich ook lekker bij het water kon vermaken. Zoals jullie misschien al konden raden betekende dat dus een aantal keer per dag heen en weer lopen om water uit het bad te halen om dit er vervolgens bij de ligbedden weer uit te gooien of over te gieten in een paar bekers.

In de dagen die volgde probeerden we Sem ook zover te krijgen dat hij ook mee het water in ging. De eerste paar keer dacht hij, gegroet mij niet gezien, maar na een paar dagen ging hij toch met oma mee op de arm en had hij de grootste lol in het water.
Later die week hadden we een bootje gekocht voor Sem waar hij in kon zitten en mooi over het water werd gevaren en ook hier weer de grootste lol door tegen iedereen op te botsen.

Zoals zoveel kleine kinderen is ook Sem erg nieuwsgierig en er waren dagen bij dat hij het hele park rond liep. Pakte hij weer je hand vast en kon je weer een half uurtje met hem mee lopen. Bestemming? Het kleine pretpark met een reuzenrad, zweefmolen, treintje en botsauto’s. Aan het eind van de week had Sem ons zover dat we met hem in het reuzenrad gingen. Na 2 rondjes vonden papa en ome Jos het wel weer mooi geweest. En als papa of mama een keer geen zin had om een rondje te lopen dan kreeg hij opa wel zover dat hij even mee ging. Deze keer niet naar het pretpark maar even richting het strand waar ze een speeltuin hadden met glijbanen, klimtoestellen en wip-wap beesten.

En natuurlijk was Dex ook met ons mee, nog niet heel veel over geschreven. Maar dat betekend natuurlijk niet dat Dex het niet leuk vind. Dex heeft ook veel gelachen en met zijn grote broer gespeeld en lol gemaakt, ook dat was erg leuk om te zien dat ze steeds meer op elkaar gaan reageren.
Overdag zat Dex voornamelijk op een ligbed onder de parasol om handen en knieƫn en probeerde vooruit te komen (en meestal ging hij dan de andere kant op).

Er valt nog zoveel meer te vertellen, maar het verhaal moet wel leesbaar blijven en geen boekwerk worden. Ongetwijfeld zal ik de komende verhalen nog meer vertellen over de vakantie.
Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan deze vakantie. Nadat Sem zo’n beetje iedere ober in het resort een boks en een high five had gegeven was het tijd om naar huis te gaan

Op het vliegveld nog wat leuke aankopen gedaan waaronder een leuk kadootje voor Sem zodat hij zich zou vermaken in het vliegtuig. Op de terugvlucht liet hij zijn speeltje dan ook trots aan het hele vliegtuig zien.
En zo vloog de reis (en de vakantie) en kwamen we na een heerlijke 10 dagen weer aan op het (koude) Schiphol.

Wat ons betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar en vermoed ik zomaar dat we volgend jaar zomaar weer eens op vakantie gaan.

Tot de volgende keer..dikke knuffel van ons allemaal

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.