Van alles wat!

In de tweede week van april (ja ik weet het, ik loop een beetje achter) stond het jaarlijkse familieweekend voor de deur. Deze keer geen Center Parcs zoals voorgaande jaren. Deze keer gekozen voor Landal. Over het algemeen zijn hier de huisjes wat luxer, groter en moderner uitgevoerd dan in Center Parcs (zeker in de parken waar net verbouwd is). Daar tegenover staat dat met name het zwembad van mindere kwaliteit is, maar ach, voor de rest was het allemaal erg goed geregeld. Dus zogezegd vertrokken we op vrijdagmiddag richting Drenthe naar het park Aelderholt van Landal. 

Een mooi weekend vol plezier, spelletjes (ik heb zelfs leren hartenjagen) een hapje en een drankje en een uitstapje naar de dierentuin in Emmen. 
Wij waren zelf al eens in de nieuwe dierentuin geweest, maar nu waren opa en oma ook mee samen met Jos en Pieter. Het was niet heel druk en zo konden we alles goed zien en rustig aan doen in het park. Deze keer konden we ook overal in en vooral Sem keek zijn ogen uit tijdens de bootsafari, waarbij we door een donkere grot gingen met krokodillen, door de jungle met apen en dicht langs twee olifanten in het water gingen. Al met al weer een geslaagd bezoek aan de dierentuin. 

[supsystic-gallery id=14 position=center]

Het mooiste van dit weekend vond ik persoonlijk het vissen met Sem. Sem had van opa een kleine bamboe hengel gehad en daarmee ging hij vissen met Jos, Pieter en mij. En bij elke gevangen vis ging hij helemaal uit zijn dak en moest iedereen het weten. 

Ook dit jaar was het dus weer een geslaagd familie-uitje (als ik voor mijzelf spreek tenminste) en kijk ik alweer uit naar volgend jaar.

Wat ook niet vergeten mag worden in april is natuurlijk Dex zijn tweede verjaardag. Soms vraag je je echt af waar de tijd blijft. Twee alweer! wat gaat het allemaal hard. Deze dag vierden we met familie lekker buiten in het zonnetje. En wat werd Dex weer verwend met allemaal mooie cadeau’s. Wij hadden Dex onder andere een loopfiets gegeven zodat hij ook zijn eigen fiets had, maar je raad het vast al. Uiteindelijk ging Sem en er met Dex zijn fiets vandoor en zit Dex steeds op Sem zijn fiets.

En dan wat actueler nieuws. Tussen alle woningperikelen en baby-ontwikkelingen door moesten de jongens ook nog even geopereerd worden. Sem werd verlost van zijn keel en -neusamandelen en kreeg buisjes in zijn oren, tegelijkertijd raakte Dex zijn neusamandelen kwijt en kreeg ook hij buisjes in zijn oren. 
Waar Sem redelijk rustig uit zijn narcose kwam was dat bij Dex wel anders. Dex was echt woest en was niet te kalmeren. Op de gang was Dex luid en duidelijk te horen. Gelukkig lagen beide mannen op 1 kamer en konden we allemaal bij elkaar even bijkomen en lekker ijs eten tegen de pijn. Halverwege de ochtend waren ze beide alweer een beetje bekomen van alle indrukken en wilden ze alweer spelen. 

[supsystic-gallery id=15 position=center]

En dan de meest recente activiteiten van de jongens (en dan ben ik weer helemaal bij). Sem en Dex liepen allebei mee met de avondvierdaagse op school. Ruim 2.5 km hebben ze vrijwel zelf gelopen. Met als trots eindresultaat een mooie medaille en een bosje (snoep)bloemen van oma. 
Ook gingen we die week nog even naar Harderwijk om “vissen te kijken” zoals Sem dat zegt. Op zich best leuk om eens te doen, maar als je geen show hebt gezien of gaat bekijken daar is er weinig aan, maar vooruit de jongens hebben zich er vermaakt dus het was prima zo.

[supsystic-gallery id=16 position=center]

En last but not least….baby update: De teller staat op het moment van schrijven op bijna 35 weken! Spannende tijden dus, zeker met het gegeven in ons achterhoofd dat Sem toen geboren werd. Maar duidelijk is dat we aan het aftellen zijn. Enige kleinigheidje wat we nog moeten doen is een naam bedenken…niet geheel onbelangrijk. Wie er dus een goed idee heeft.. wij houden ons aanbevolen…

Het is alweer een heel verhaal geworden, voor nu brei ik er even een eind aan. Volgende keer weer een nieuwe update! Wie weet met meer babynieuws.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *