Van roze wolk naar de eerste gebroken nacht

We schrijven woensdag 19 maart 2015. Deze dag stond in het teken van de thuiskomst van Sem. Na 12 dagen in het ziekenhuis te hebben gelogeerd kregen we de dinsdag ervoor het verlossende woord….hij mocht naar huis!!
Het gevoel van onzekerheid of alles wel goed zou komen maakte direct plaats voor vreugde. Nu kan het echte leven gaan beginnen met z’n drieën.

Rond 8.30 uur liepen we de kinderafdeling van het Gemini Ziekenhuis op om Sem op te halen. Alsof hij wist dat hij naar huis mocht vandaag want Sem was al lekker wakker deze ochtend.
Nadat we de verpleegkundige hadden bedankt voor alle goede en liefdevolle zorg namen we (eindelijk) afscheid van het ziekenhuis. Wat zullen ze onze kleine man missen daar, of zoals een verpleegkundige zei “Ik ben toch een beetje verliefd op hem geworden”

En volgens mij was Sem ook blij dat hij naar huis mocht, gezien de lach op zijn gezicht.

[WRG id=266]
Bij thuiskomst werd Sem meteen verrast met een lidmaatschap van de Ajax Kids Club (clubliefde wordt immers met de paplepel ingegoten), cadeau gedaan door zijn oom Pieter.

Vooraf was ik vooral benieuwd hoe het nou zou zijn zo’n klein mannetje in huis die opeens je totale ritme op z’n kop zet. Je hoort natuurlijk her en der verhalen van vrienden die al kinderen hebben, je leest vooraf dingen op internet en het bekende boek van Kluun behoorde ook tot mijn huiswerk.

De eerste nacht was meteen feest, ik kwam gewoon niet in slaap. Ik reageerde op elk kuchje, elk zuchtje en zo’n beetje elk geluid wat Sem maakte s’nachts. En toen ik uiteindelijk in slaap was gevallen kreeg ik een por in mijn rug omdat het tijd was voor zijn fles. En dit ritueel zou de eerste nacht nog twee keer plaatsvinden.

Het eerste wat ik dacht s’ochtends toen ik wakker werd was “en zo ga je dus van je roze wolk over naar gebroken nachten”.
Inmiddels ben ik er wel redelijk aan gewend (al krijg ik die por in mijn rug nog steeds) om s’nachts mijn bed uit te gaan om Sem zijn fles te geven. En belangrijker nog, ik geniet echt met volle teugen van onze kleine man.

Komende week een stukje over het geboortekaartje gemaakt door Studio Huppekee en de eerste stappen van Sem als model.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.