Waterpokken

Varicella, laten we daar dit verhaal maar mee beginnen. De medici onder ons (of diegene die vloeiend Latijn spreken) weten meteen dat ik het heb over de waterpokken. Bij de opvang was er een ander kindje wat ook de waterpokken had, het was dus niet heel moeilijk om te voorspellen dat Sem het ook zou krijgen. Nou zal je vast denken “dan heeft ie dat maar vast gehad”, oplettende ouders weten ook dat als je kindje het voor zijn eerste levensjaar waterpokken krijgt hij of zij het mogelijk nog een keer gaat krijgen, afwachten dus en fingers crossed dat het bij deze ene keer blijft.

Voordeel voor Sem was wel dat hij lekker veel in zijn bad mocht. In dat badje waste wij hem dan met havermout, hierdoor droogde de waterpokken uit en had hij er wat minder last van. Voor Sem was het paradijs want nu kon hij weer lekker spetteren en stampen in zijn bad en binnen de kortste keren was het weer een groot waterballet in de badkamer.

Inmiddels heeft Sem twee tandjes gekregen en bestaat het vermoeden dat de volgende er alweer achteraan komen. Grappig om te zien hoe zijn gezicht dan weer veranderd en het nog meer een echt kereltje wordt.

Sem krijgt ook steeds beter door hoe hij de aandacht moet vragen. Voornamelijk door aan dingen te zitten waar hij niet aan mag zitten maar ook door lekker te gillen als hij even de aandacht niet krijgt.
Bij de opvang waar Sem elke woensdag heen gaat was er ook een kindje wat graag wat wilde “vertellen”, maar dat liet Sem zich niet overkomen en nam luid en duidelijk het hoogste woord.

Dat hij ook thuis het hoogste woord heeft is goed te zien op de foto, waar hij lekker aan het spelen is maar af en toe even moet laten weten dat hij er nog is.

Van mijn vader heeft Sem een mooie loopkar gehad met allerlei mooie geluidjes en dingetjes waar hij aan kan draaien en trekken. Sem is er erg blij mee en vermaakt zich er elke dag wel mee.

Leuk om te vermelden is dat Sem alweer even lang uit mama haar buik is als dat hij er in heeft gezeten. Sem telt dus alweer de respectabele leeftijd van alweer 8 maanden. Waar blijft de tijd, alles gaat zo ongelooflijk snel, voor je het weet is zijn kleine broertje of zusje er al en lopen er twee kleine hummels rond in huis.

Over lopen gesproken, Sem heeft het lopen ook ontdekt, aan de hand dat nog wel, maar hij gaat al als de brandweer. Zal mij benieuwen hoelang het nog duurt voordat hij zichzelf optrekt aan tafel of zijn bed om vervolgens zelf te willen gaan lopen.

Al met al zijn er weer leuke dingen gebeurd de afgelopen weken. Komende weken gaan we op weg naar Sem zijn eerste keuvelavontuur en zijn eerste Sinterklaasmiddag/avond. Daarover volgende keer meer.

Wederom veel leesplezier!!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.